Trompenburg-01

Vioolles nabij 's Graveland

Kom voor vioolles naar Vioolstudio Diana, ook als je in 's-Graveland woont. Je kunt genieten van een mooie fietstocht langs de 's Gravelandse Buitenplaatsen naar je vioolles. Rijke Amsterdammers bouwden in het begin van de zeventiende eeuw statige landhuizen in 's -Graveland, om in de zomer te ontsnappen aan de hectiek en de stank van de stad.  De tuinen van de landhuizen horen nu bij Natuurmonumenten. Laat je inspireren door het vogelgezang onderweg, net als de componisten Messiaen, Elgar of Vaughan Williams. Het beroemde vioolstuk van Elgar 'The Lark Ascending' vertelt een verhaal van een leeuwerik die steeds omhoog vliegt, het is een van mijn favoriete vioolstukken met een diepe betekenis.  De beroemde pianist Gustav Leonhardt , geboren in ’s-Graveland, is ongetwijfeld in dezelfde bossen geweest.

Festival 'Wonderfeel'

Elk jaar wordt in juli een muziekfestival georganiseerd in Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op 25 hectare natuurgebied liggen de zes Wonderfeel podia verspreid. Ze bieden voor elk wat wils, van Mozart tot Steve Reich, van Rameau tot Pärt. Nadat je vioolles hebt gehad is het perfecte publiek om de vorderingen in jouw vioolspel te laten horen. Jouw publiek luistert ontspannen op bankjes, in zitzakken onder de bomen of op een kleed. Kom naar Vioolstudio Diana, ik luister aandachtig naar jouw wensen en help je tijdens de vioolles om jouw doel te bereiken.

Vioolles van een ervaren docent

Als viooldocent geef ik feedback aan mijn leerlingen over aspecten van zowel musicale vorming als techniek. Het is van belang dat je feedback blijft krijgen, ik zeg 'je bent nooit klaar met viool leren spelen'. Zelfs de meest beroemde solisten kunnen verder gaan met leren. Dat is zo leuk aan vioollessen nemen, er is altijd iets te leren. Regelmaat helpt om vooruit te gaan met spelen, één vioolles per week is aan te raden, daarnaast natuurlijk blijven oefenen. Wil je meer informatie of een gratis proefles, bel/WhatsApp 06-51746686  vioolstudiodiana@gmail.com