openluchttheater

Vioolles is niet ver van Eemnes

Kom voor vioolles naar Vioolstudio Diana, ook als je in Eemnes woont. Eemnes heeft een heel bijzonder openluchttheater 'De Lieberg.' Het ligt ver van de openbare weg in de bossen verscholen. In de zomer kun je er genieten van voorstellingen met orkesten zoals de 'Muziekvereniging het Gooi,' of een theaterproductie. Het is motiverend voor violisten die net begonnen zijn met vioolles om naar zo’n openluchtconcert te gaan luisteren in een ongedwongen sfeer. Er wordt ook ieder jaar een Eemnes Cultuurprijs uitgereikt. De Eemnesser Kunstroute trekt veel belangstellenden en is een feestelijke gebeurtenis. Langs de route kan het publiek genieten van diverse podiumkunsten zoals muziek, zang en poëzie. Echt een gelegenheid om je op te verheugen, met het idee dat je na het afnemen van een aantal vioollessen onderdeel kunt zijn van de Kunstroute. Dus, kom voor vioollessen naar Vioolstudio Diana, ook als je in Eemnes woont.

Leer 'effectief studeren' bij Vioolstudio Diana

Veel violisten studeren voor hun vioolles op een manier die onnodig veel energie kost. Wist je dat je ook zonder viool kunt studeren? De beste tip om je vioolles-materieel door te nemen is 'langzaam ' studeren. Een valkuil is steeds weer hetzelfde mooie gedeelte van het muziekstuk te blijven herhalen, terwijl het moeilijke gedeelde niet aangeraakt wordt. Stel dat je aan iets technisch werkt met je rechter hand (vioolstok-hand) en ga dat steeds herhalen zonder dat je je van de linker hand (op de toets) bewust bent. Misschien gaat het hartstikke goed met je rechter hand, maar omdat je niet goed op je linker hand hebt gelet, heb je de hele tijd onzuiver gespeeld. Dat betekent dat je niet effectief studeert. Je hebt je linker hand net geleerd onzuiver te spelen. Kom naar Vioolstudio Diana en ik help je verder met vioollessen om je tijd beter in te delen tijdens het studeren.

Gratis proefles

(Als je daadwerkelijk begint met vioollessen)

Met een uitgebalanceerde methodiek tijdens je vioollessen leer je snel en degelijk de basis van het vioolspel. Als viooldocent coach ik je bij de houding, strijktechniek, van blad lezen, vibrato en samenspel. Volg vioolles bij Vioolstudio Diana en ik help je verder. Meer informatie? Bel/App 06-51746686 vioolstudiodiana@gmail.com