strijkstok-nw

Vioolles in Hilversum

Kom voor je vioolles naar Vioolstudio Diana in Hilversum, de 'mediastad' waar veel landelijke omroepbedrijven profileren. Juist daarom is het een prima omgeving om vioollessen te nemen. Er zijn veel concertpodia en orkesten waar je op/in kan spelen. Het Muziek Centrum van de Omroep is een rijksmonument aan de Heuvellaan in Hilversum. Er worden veel muzikale activiteiten georganiseerd waar je aan mee kan doen. Als je gevorderd bent, kun je meespelen met het Radio Filharmonisch Orkest, gevestigd in het gebouw. In de buurt van het Mediapark repeteert het Cuypers Ensemble met dirigent Rolf Buijs. De leeftijdscategorie is 11 t/m 17 jaar en er zijn audities voordat je mee mag spelen, als viooldocent kan ik je tijdens de vioolles op pad helpen om de juiste keuze te maken voor het vioolstuk en je tips geven over de orkestpartij. Je kan ook spelen in het GJO (Goois Jeugd Orkest) of het JGJO (Junior Goois Jeugd Orkest) dirigent Cas van der Horst.  Er zijn meer mogelijkheden in Hilversum om je eigen vioolspel te laten horen of een concert te beluisteren. Tijdens de Raadhuisconcerten of Seinconcerten is meestal kamermuziek te horen, een fantastische inspiratiebron voor je vioolles bij Vioolstudio Diana.

Vioolstudio Diana in Hilversum

Mijn vioolstudio is dichtbij het centrum van Hilversum en op loopafstand van Hilversum Centraal Station. Jonge leerlingen uit de expat gemeenschap in Hilversum vinden het vaak fijn om met een engelstalige lerares te werken. Ik ben geboren in Engeland en mijn moedertaal is Engels, maar ik spreek ook vloeiend Nederlands. Mijn vioolstudio staat los van mijn woning en is volledig geïsoleerd. Ik speel tijdens de vioollessen op mijn eigen viool samen met de leerling, of ik begeleid hem of haar op mijn keyboard. Het is niet alleen erg leuk om samen te spelen tijdens de vioolles, maar ook is het heel leerzaam. Het kan je ritmegevoel en intonatie verbeteren.

Proefles  €25 (gratis als je doorgaat)

Ik richt me altijd op het individu en ben zorgvuldig met de lesstof  zodat die goed aansluit bij het niveau van de leerling. Mijn leerlingen weten dat lichaamshouding invloed heeft op het geluid van de viool. Wil je dat de viool rond, warm en open klinkt, dan is een ontspannen houding belangrijk voor de resonantie, want als je gespannen bent, resoneert de viool niet door je lichaam. Leer hier meer over, neem vioolles bij Vioolstudio Diana. Kom voor een gratis proefles! Meer informatie?

Bel/App 065174668