heide-01

Vioolles niet ver van Bussum

Kom voor vioolles naar Vioolstudio Diana, ook als je in Bussum woont, een groot gemeente in het Gooi en vlakbij Hilversum. Vroeger was Bussum een buurtschap omgeven door heide en bossen. Bussum heeft een bruisend centrum, met leuke winkels en een paar culturele hotspots. Een recente aanwinst is de gerenoveerde Bussumse watertoren, die ook gebruikt wordt als concertpodium. Het is fijn voor kinderen om mee te doen met het Bussumse Toonkunst Jeugd Strijkorkest, naast de vioollessen. Het orkest heet Het Wladimir Consort,dat is genoemd naar de straat waarin het kerkje staat waar zij altijd repeteren. De dirigent is Yiorgo Moutsiaris. Er zijn verschillende projecten waar je aan mee kan doen, de vioolpartijen sluiten aan op verschillende niveaus zodat je snel mee kan spelen. Ook leuk is een concert mee te maken bij de Tindal villa op de Nieuwe 's-Gravelandseweg 21. Stichting Tindal is voor liefhebbers van kamermuziek in het Gooi.

Viooldocent in de beurt

Mijn vioolstudio is te bereiken via een fijne fietsroute over de hei. Ik geloof in een individuele aanpak, omdat elke leerling anders is. Bepaalde vioolles-methodes werken wel voor sommige leerlingen maar wat minder voor andere. Ik luister naar de wensen en de doelen van de student en zal al mijn ervaring gebruiken om een succesvol progamma samen te stellen met gevarieerde vioolles. Door middel van deze afwisselende vioollessen worden maat- en ritmegevoel en het muzikaal gehoor verder ontwikkeld.

Ideeën voor je eigen compositie?

Wat heel leuk kan zijn is je eigen vioolstuk te componeren. Als viooldocent kan ik je tips geven tijdens de vioolles. Kinderen kunnen dit doen met kleurmethodes, volwassenen kunnen een echte staf en noten schrijven. Wie weet, misschien kan jij je eigen vioolcompositie spelen tijdens een van de Watertoren concerten in Bussum! Ik vind het fijn als je langs komt om mijn vioolstudio te zien, zodat wij kennis met elkaar kunnen maken. Bel/WhatsApp voor een gratis proefles: 06-51746686 vioolstudiodiana@gmail.com